Juhannuksen jälkeen mieheen hiipii katumusta muistuttava peikko. Miksei ottanut enemmän? Miksi joi vain yhdellä kädellä? Miksei juonut kahdella kädellä niin kuin tosi mies vain osaa?

Nämä kysymykset oudon krapulaksi kutsutun kutsumattoman vieraan kanssa ovat huonoa ei-toivottua seuraa. Tiedän, että krapulan on köyhien tauti. Mutta kun on köyhä. Eikä sitä enää jaksa. Ei ainakaan montaa päivää.

Lärvätsalossa ei mikään ollut muuttunut. Grillimestareilta hiilloksen valmistuminen vei tuhottoman kauan. Grillimestarit luulivat kai hiilloksen valmistuvan puuklapeilla nopeammin kuin todellisuudessa sitten tapahtui. Tavanomainen arviointivirhe vai oliko alkoholilla osuutta asiaan? Hyvä kysymys. Klapeja alettiin polttaa iltamyöhällä ja hiillos valmistui keskiyön paikkeilla. Ei ollut turhaa kiirettä. Harmillisen kylmä juhannusyö pisti kyllä veren vinhasti kiertämään ja hampaat kalisemaan.

Onneksi oli juotavaa. Join tasaisen vauhdin taulukolla. Luultavasti tällä kertaa taktiikkani oli väärä. Tiukkaa olisi ehdottomasti pitänyt olla. Onneksi hövelimmät tarjosivat tujuja vähän suunkostukkeeksi.

Totaalista kaatokänniä on niin vaikea kaljankittaamisella saavuttaa. Onneksi sentään juhannuksena Suomessa saa vetää kaatokännit. Tänä juhannuksena se vain jäi puolitiehen. Harmittaa todella, kun muistikuvia jäi pääkoppaan kummittelemaan. Ei olisi tarvinnut. Pään pitää olla tyhjä ja sydämen täysi.